FACEBOOK

Мрак обви незаконните конкурси на Нинова за бордове в апетитни държавни фирми

След като 19 минути първи разкри пускането на съмнителни и незаконни конкурси за набиране на бордовици на апетитни държавни фирми от вицепремиера Нинова със смехотворния 3-дневен срок - сиреч са само за предварително подготвени хора, сега се оказва, че те са проведени "на тъмно" и липса информация за резултатите. Ето какво разкри с документи ексшефът на Кинтекс Александър Михайлов, който в момента съди Корнелия Нинова за клевета и искът е внесен, чака се даване на ход на делото:

"Поредни нарушения и административен произвол при провежданите конкурси за шефове в някои от най-големите държавни дружества в системата на Министерството на икономиката и индустрията
След скандалния срок от 3 дни за кандидатстване в #Кинтекс, #ВМЗ и #ЕлБиБулгариком, Корнелия Нинова, чрез ДКК, провежда конкурсите в пълен мрак.

До днес липсва публикуван списък на допуснатите кандидати (“нашите хора”), въпреки че неудобните вече са отстранени.
От къде знам?

Реших да проведа експеримент, като подам документи за участие, за да проследя как ще се развият конкурсите. Беше ми много интересно да видя как и на какъв етап ще измислят причина да ме отстранят.
Допусках много подли похвати, но арогантността на подопечните на Корнелия Нинова надмина очакванията ми.
Получих уведомление, че съм отстранен, защото не отговарям на следното изискване за кандидатите: „да са почтени и да имат добра репутация“.

Забележете (❗️), това не се удостоверява с документи или по друг обективен способ, а само с „усещането на оценителната комисия“ - идеалният инструмент за отстраняване на нежелани кандидати.
Преди години си имаха и специална дума за такива нежелани и неудобни хора – #неблагонадежден.
С тази квалификация пращаха интелектуалци в трудови лагери и унищожаваха човешки съдби.

Само след 7 месеца във властта Корнелия Нинова връща тази практика в системата на подопечното ѝ министерство. Представете си какво ще направи, ако има малко повече време и по-голям властови ресурс…
Да се върнем на темата – след като в петък (8 юли) получих уведомлението за отстраняване, което публикувам тук, реших да изчакам, за да дам време на комисията да оповести „благонадеждните кандидати“, които е допуснала до писмената част на конкурса. Такава информация до днес липсва на сайта на ДКК за разлика от предходни процедури.

Оттук нататък можем само да гадаем какво се случва.
На този етап процедурата предвижда от допуснатите кандидати да се изиска представяне на концепция за управление и развитие на дружеството.

Много интересно би било обществото да узнае какъв срок са дали за този писмен труд. Да не се окаже, че за 3 дни (два от които са събота и неделя) са изискали от кандидатите да развият концепция за структуроопределящи предприятия за българската икономика?

Някой ден може и да разберем. Едно е сигурно – публична информация от Корнелия Нинова, докато е на този пост, обществото няма да получи".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени