FACEBOOK

Още незаконни назначения от Нинова в апетитни бордове

"Министерско безобразие - част 2 или как да назначиш свои хора в последните дни живот на това правителство

Отново 3 дни срок за кандидатстване в стратегически предприятия за българската икономика. В края на работната седмица конкурси за избор на ново ръководство са пуснати за дружествата Кинтекс, Вазовски машиностроителни заводи - ВМЗ и ЕлБиБулгариком. За да не стават грешки и да се намали до максимум всяка възможност за явяване на някой външен (не наш) човек, процедурите са обявени в петък следобед и изтичат в… понеделник.

Това вече е практика на Корнелия Нинова. В началото на седмицата по същия скандален начин и в пълно медийно затъмнение бяха открити конкурси за шефове на Държавна консолидационна компания, Национална компания „Индустриални зони“ и Българска агенция за експортно застрахова (публични дружества със стотици милиони активи и проекти). Срокът за кандидатстване отново бе 3 дни.

Някой би се възмутил, че 3 дни са крайно недостатъчни, за да се намери подготвен човек, на когото да се повери управлението на милиони държавни пари. Особено, когато два от тези 3 дни са почивни. Времето обаче е достатъчно за изначално определените от председателя на БСП партийни другари, които предварително (най-вероятно) са уведомени и вече са подготвили списъка с документи.

Така е в България – коалицията се бори за оцеляването си и преговаря за нов кабинет, опозицията се стяга за предсрочни избори, а Корнелия Нинова, със съмнителни конкурси, назначава за 5 години напред шефове в най-големите държавни фирми.

За незапознатите:

 „Вазовски машиностроителни заводи“ е държавно предприятие с 4000 работници и е вторият по големина  оръжеен производител у нас. След началото на военния конфликт новите договори на дружеството надвишават половин милиард лева (официални данни).


 „Кинтекс“ е единственият държавен търговец в областта на търговията със стоки за отбранителната индустрия, дружество с 55 годишна история. В добрите си години предприятието изнася и реализира продукция за няколко стотин милиона лева годишно.


 „Ел Би Булгарикум“ – освен познатите от търговската мрежа млечни продукти, които предприятието произвежда, на същото всяка година се превеждат и сериозни суми за патента за използване на българската бактерия за кисело мляко.

Линк към конкурсите: https://stateconsolidationcompany.bg/procedures/", съобщи бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени