FACEBOOK

Под 20М, а не 90 М струва ремонт на Армията: Евроексперти

Според оферта за ремонт, включващ истинска реконструкция, а не просто покривче на стадион Българска армия, кой знае защо наричан „стадион на ЦСКА”, когато е на данъкоплатците, а не на Гриша Ганчев и неговите (не)съдружници, реконструкцията излиза пъти по-евтино, отколкото се лансира в медиите в момента.

Според офертата на немска топфирма, специализирана точно в този вид строителна дейност – не в изграждане на бензиностанции или казина, която вече е предлагала ремонт с увеличаване на капацитет до 45 000 места и куп екстри, които да направят стадиона рентабилен, такъв вариант би струвал 45 млн.лв.

Вариант с 16 000 места и без екстри да струва 90 000 000 лв. означава, че някой има някакви идеи за пари „по втория начин”, отсичат специалистите. Такъв проект, като представената от ловешкия круб, окупирал софийския Резерват Борисова градина идея/концепция, не струва и 20 милиона лева.

В тази връзка напомняме, че по схемата с плячкосването на къпалнята Мария Луиза, която се намира в съседство, частната организация направи смесено дружество с публична институция – както при басейна фирма на Вълка с общината, така при стадиона – обръчът на ловешкия валия с държавата. И в двата случая институцията апортира реална собственост, а другата страна обещава инвестиции.
Когато се прави едно и също, резултатите рядко са различни.

В случая обаче милионите не са чак толкова важни, колкото поредната атака за превземане на природен резерват, за вкарването в него на тежка техника – заради това толкова се иска смяна на плана, за да бъдат превърнати алеите в улици. Оттам крачката до образуване на бетонова джунгла не е голяма.

За хората, прииждащи от провинцията, тези неща не са важни, но за родените и живеещи в София, са напълно неприемливи. Както и за всеки нормален съвременен човек.

Всяко споменаване на лъжата, че някой „дава” декари от собствения ни парк – резерват, като ги „връща” на общината, са нагло посегателство не само върху истината, но и върху търпимостта на гражданите на столицата. Която със сигурност ще изригне и ще помете и всички политици, начело с Руди Гела, кантората на Лена и Никола Минчев и другите, съдействащи активно за плячкосването на парка в сърцето на София.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени