FACEBOOK

Новият бос на ЦСКА взе за 22М лв. Телефонната палата от В. Божков

Една от най-знаковите сгради в самото сърце на София на жълтите павета и то на символична цена – 500 евро на квадрат само за сградата, без да се преброи прилежащият немалък терен, беше придобита от врачанския бизнесмен Георги Папазки, който само преди седмици стана и съсобственик на столичния футболен гранд ЦСКА.

Георги Папазки е новият собственик на Телефонната палата само срещу 22 млн.лв., като предишният притежател Васил Божков плати за нея над 50% повече – 33,9 млн.лв., която също беше най-много половината от реалната, дори при значително по-ниската тогава база на цените на недвижимостите. То пък беше, тъй като предшестващият Божков собственик беше друг фалирал бизнесмен - повелителят на банкрутиралата КТБ и на Виваком Цветан Василев. Сегашната пазарна цена е поне 3-4К евро на квадрат тук или 120 - 160 млн.лв.

Преди 3 г. бизнесменът, наричан и медийно Черепа, забегна от България и вместо да бъде музей на колекцията му от антики, зданието пустееше като само павилион в двора и малка част от партера действаха под формата на различни не дотам успешни заведения, каквото има и в момента.

Георги Папазки е един от тримата братя с прочутата фамилия от Враца, която има различна известност, в това число в хазартния бизнес с марката Winbet, но вече и други брандове, които изглеждат конкурентни на основния. Досегашният собственик Васил Божков пък е най-крупната фигура в същия този хазартен бизнес през първите 30 г. от прехода.

Това е важно, защото винаги трябва да се дирят следите на парите.

По информация от нотариалния акт Папазки купува зданието през декември м.г. за 22 млн. лева през едноличното си дружество ГПП Мениджмънт, регистрирано през месец май миналата година.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени