FACEBOOK

Стадионът нито е на ЦСКА, нито е разрешен ремонт, унищожаващ Борисовата градина, но Ганчев май се надява ПП/ДБ да си затворят очите, ако вземат София

Клубът от Ловеч, който нарича себе си ЦСКА, си приписва държавния стадион Българска армия и претендира, че ще му прави ремонт, който знае, че още преди 2 години беше отказан от Столичната община след огромна обществена дискусия с десетки хиляди активни участници.

Причината е проста. Разширяването на стадион Българска армия (не „стадионът на ЦСКА”, както го наричат, сигурно заради присвояването и безплатното ползване , осигурено от обвиняемия ексминистър на Промяната Руди Гела, държащите клуба хора от Ловешка и Врачанска област) е невъзможно поради плячкосването на Борисовата градина, което се налага заради реконструкцията.

Няма къде да бъдат изградени места за паркиране в най-големия парк на София, а това е задължително за лицензирането на спортното съоръжение в евентуално разширен вид.

Няма как да бъде позволено нлавлизането на огромни тежкотоварни камиони, които да унищожат безценната флора на Борисовата градина, за да строят нови трибуни и козирки.

Това е твърде известно на Гриша Ганчев и неговата групировка, които само вдигат шум и се опитват да направят положителен имидж и да замаскират финансови пробойни за много милиони в този и другия бизнес, който имат. Повдигането на темата звучи в известен смисъл и като предизборен рекет, тъй като не е тайна, че местният вот е през есента, а ако това ръководство на Столичната община се вслуша в гласа на гражданите на София и не позволи категорично застрояването на най-големия ни парк, то следващото не е ясно дали ще има подобна позиция.

Защо ли? Ето защо:

Известно беше и на Руди Гела, който като министър даде безплатно стадиона и базата на петролния бос, плати и 117 000 лв. хонорар за консултация, от която няма нужда, на кантората на Лена Бориславова и Никола Минчев точно по повод възможността за разширяване на стадион Българска армия, порзван от ЦСКА-Литекс.

Контрактът беше безсмислен от гледна точка на платилите го данъкоплатци, освен че сумата е баснословна за подобно нещо, обаче му свърши добра лична работа – приет беше от Промяната, напусна Слави Трифонов и ИТН, нищо че именно по плевенска линия стана министър на учиндолеца в кабинета Петков - Нинова. Не е тайна, че ПП/ДБ се гласят да печелят изборите в София наесен и да имат кмет и мнозинство в общинския съвет. Дали Ганчев не се надява, че ще му мине номерът и ще плячкоса парка, щом отсега предприема пиар офанзива?

Иначе мечтите и проектите са хубаво нещо, особено ако са и изрисувани: „ЦСКА ще има стадион с капацитет 16 хиляди души, който ще е изцяло покрит. Това предвижда проектът за реконструкция на Българска армия, представен от клуба и архитектурната компания IPA.

Срокът за завършване е от 18 месеца до две години, а финансирането е изцяло осигурено. "Това е частна инвестиция на собствениците, парите са гарантирани", коментира изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов (б.р. Интересна е употребата на множествено число за собствениЦИТЕ на клуба, като не е ясно кого освен Гриша Ганчев визира – хазартният бос Георги Папазки в нарочно писмо до 19 минути отрича да е съпритежател на клуба, а менижджърът на червените явно не е съгласен?).

В началото на месеца от клуба показаха проекта си пред министъра на младежта и спорта Весела Лечева.


"Планувано е стадионът да струва около 80 - 90 млн. лева", обяви Данаил Димов - изпълнителен директор на Спортни имоти - Българска армия. Той ще бъде от четвърта категория на УЕФА.

"От нормативна гледна точка няма проблеми да се реконструира стадионът, защото няма да се строят нови алеи. Да се реконструират съществуващи съоръжения няма никакъв нормативен проблем", добавиха от IPA.

Последното, разбира се, е лъжа, защото проблемът изобщо не са алеите, както вече писахме по-горе.


Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени