FACEBOOK

Няма шуробаджанащина с бащата на Петков: Сандов

Преди 1 г. и братът на премиера “изрази поизиция” за имоти на Корал, които станаха семейни

Няма конфликт на интереси по казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ Струма, увери пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Повод за коментара му станаха обвинения на бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков, който обвини в намеса бащата на премиера Кирил Петков.

“Това е абсолютна спекулация”, посочи Сандов. "Присъствал съм на потресаващи неща. Когато се обсъждаше от къде да мине трасето на АМ Струма Петков заяви: "Баща ми каза, че трасето не трябва да минава оттук, защото той е еколог". Асен Василев направи очи като чинийки и предупреди, че ще загубим европейското финансиране. Петков каза: "На мен баща ми това каза". Направо ти иде да се гръмнеш", коментира преди дни шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

“Бащата на Петков, е, че е изразявал своята гражданска позиция по тази тема”, категоричен бе вицепремиерът. "Той  няма никакво касателство, ако говорим за действия, решения и участие на лица по официален ред в този процес. Нито е част от проектанта, нито е част от изпълнението, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос", посочи Сандов.

Напомняме, че м.г. по доста сходен начин начин и братът на тогавашния министър Петков също “изрази своята гражданска позиция”. Тогава  фамилията има апетитни имоти свързани с дивия плаж Корал и там настъпиха промени с устройството. Сега премиерското семейство има морската къща на първа линия на брега на Лозенец, която се стопанисва от бащата с “гражданска позиция”.Целият парцел е заграден с бариери, а наоколо вили имат много техни приятели.

Припомняме също, че за учудване на мнозина при тази администрация на Промяната беше окончателно узаконена “подпорната стена” на Алепу, която всъщност е хотел на Главболгарстрой. Причината вероятно се крие във факта, че юрист на фирмата се оказва зам.-министър на финансите във ведомството на Василев от кабинета на ПП.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени