FACEBOOK

Нинова изгони Земя в стил 90-те, без да е собственик на Позитано 20 – има само 6-цифрени борчове за наем на сградата

Както 19 минути прогнозира още миналата седмица, а Корнелия Нинова нарече това „фалшива новина”, председателката на НС на БСП подгони от сградата на Позитано 20 вестник Земя, за да настани там техниката на спряната този вторник фалирала партийна телевизия БСТВ. Очевидци разказаха, че картината е като от мутренски набег през 90-те години: строшена посред бял ден брава, подменена ключалка, отрязан ток, забранен достъп до ел.таблото.

Напомняме, че през 90-те години Нинова е приватизатор с РМД при Костов, когато такива акции са всекидневие, а впоследствие фирмата й е осъдена поради неизпълнени ангажименти към държавата. „Тази жена има спешна нужда от специализирана помощ”, коментират очевидците начина, по който председателката е вилняла из държавния имот.

Според реалния собственик на имота – Областната администрация на София ръководената от свидната дъщеря на село Крушовица, Врачанска област Корнелия Нинова БСП дължи стотици хиляди лева наем за същата тази сграда на Позитано 20, въпреки че цените на квадрат не са поне по 10 евро, както в този квартал на София, а жълти стотинки.

В бившата библиотека на някогашния дом на активните борци се помещаваше редакцията на в. Земя и сега е проведена мутренската акция. Да, в храма на книгите.

Тепърва компетентните органи ще разследват всички аспекти на нахлуването и ще последват задължителните административни и наказателни санкции срещу поръчителя и извършителите на този бандитизъм.

От Земя напомнят, че използват имота на база непрекратен договор №20 от 2015 г. От Земя не дължат абсолютно никакъв наем на НС на БСП. Първо, защото договорът, по който ползват помещенията, не предвижда никакви парични плащания. В него е отбелязано, че „двете страни обединяват усилията си за популяризирането и разпространението на социалистическите ценности”, като за целта те „не се обвързват взаимно финансово”. И второ, НС на БСП въобще не е собственик на сградата на „Позитано“ 20, а областната управа на София-област.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени