FACEBOOK

БСП е във фалит: Евродепутат

„Позитано отдавна е във фалит”, заяви пред Фокус евродепутатът от ПЕС и шеф на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов. Първо 19min.bg и Sofia.Media съобщиха за борчовете на БСП и спиране на БСТВ.  „Не знам те какъв бюджет обсъждат на държавата без някой да им обръща внимание, но добре би било да се обсъди и бюджетът на БСП, защото някой ще трябва да връща дълговете след това”, подчерта той. Коментарът му идва след новината, че  партийната телевизия БСТВ, в която потънаха няколко милиона лева за 4 г., спира излъчване на 2 май заради дългове.

Соцлидерът Корнелия Нинова отрече информацията за борчовете на медията, но фактите говорят друго. Партийната телевизия е натрупала задължения към наемодателя на БСТВ. Не си е плащала дори тока. Отделно са наемите за Позитано 20, които от 200 хил. лв. за 1 г. вече трябва да са над 1/4 млн. лв. Столетницата е натрупала още стотици хиляди лева към НАП и НОИ за данъци и осигуровки. Големи борчове, въпреки нищожния тираж има и дума. "Телевизията не спира временно, а завинаги. Натрупани са огромни задължения към НАП, към енергото заради неплатен ток, към доставчици и към бившия хладилен завод на Сточна гара, в който доскоро се намираха студиата на БСТВ", обясни член на широкото ръководство на БСП пред OFFNews.

Според OFFNews на Позитано активно се обсъжда идеята да бъде преобразуван Дума от всекидневник в седмичник, за да се спестят разходи. 

Напомняме, че всичко това се случва на фона на системното свиване на електоралната подкрепа за БСП, което се отразява и на крайния размер на партийната и субсидия. Столетницата трудно се справяше с 8 млн. лв. от това перо, когато имаше 28% доверие, при двойно по-висока избирателна активност.  На последните избори БСП едва успя да събере 8,9% подкрепа от 40% явка на вота, което и дава 1,7 млн. лв.  субсидия.

„Дори изкуственият интелект не може да прогнозира ходовете на ръководството на БСП, те са изключително нелогични и непоследователни”, добави евродепутатът. Той визира думите на Нинова, която навръх 1 май алармира за „трудовите права, които ще бъдат застрашени от напредъка на изкуствения интелект”. Щяла да се бори срещу това, неадекватно обяви дошлата от врачанско село.

"На мен ми е неприятно да виждам, че БСП изцяло е изпаднала извън политическата картина. Основният наратив в момента е дали ще управлява първата, или втората партия, дали ще се сменят, а в рамките на шегата, и дали едната ще управлява зимата, а другата лятото. Но БСП изглежда на този фон дори по-нежелан партньор от ДПС“, коментира още Витанов

„Няма защо да се заблуждаваме - БСП се намира на дъното, на абсолютното дъно, 8%. Исторически най-нисък резултат, исторически най-малко народни представители, най-малка подкрепа – малко над 3% от всички хора имащи право на глас. БСП никога не е била толкова зле през последното столетие. БСП в момента се е превърнала в партия консервативна и националистическа по най-добрите десни европейски традиции“, заключи евродепутатът.

 

Егор Глазунов

„Тези хора ще си тръгнат, ще си вдигнат шапката, тях не ги интересува, тясното ръководство се вълнува само, дали ще запази позицията си на депутат, ако може да влезе във властта, и на министър“, коментира Витанов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени