FACEBOOK

Лъжите на ЧЕЗ за павилиона и шахтата в ДОКУМЕНТИ

Използваната от ЧЕЗ бележка, чрез която ЕРП-то се опитва да прехвърли изцяло своята по закон вина за нелепата смърт на 16-годишно дете, не само не доказва правотата на дружеството, но и го уличава в незаконна дейност. В нея подалия оставка главен архитект на Район Триадица просто информира дружеството, че на съответното място, което е в парцела на Медицинска Академия – т.е. на Министерството на здравеопазването, не на общината, „е ситуиран павилион ”. В нея не пише, че той е законен, не се цитира никакво решение или друг документ за това. Даже самата фраза „с квадратура около 10 кв.м” би уплашила един съвестно изпълняващ функциите си енергиен оператор.

Защото той знае, че по Закона за енергетиката, независимо от собствеността на обекта, на земята, на технически елемент, ОТГОВОРНОСТТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО И ЕКСПЛОАТИРАНЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО Е ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ЕНЕРГОТО – В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ НА ЧЕЗ.

Всеки, който е пробвал да подаде документи за пускане на ток на търговски обект, къща, блок и каквото и да било, знае колко трудно става това, с колко документация е свързано и как е напълно невъзможно да стане просто с една нищо не означаваща бележка. Най-малкото необходимо е Акт 16, какъвто Районът не е предоставял на ЧЕЗ. Което означава, че ЕРП няма право да пусне ток.

Виж документи ТУК!

Тук идва и вторият и най-уличаващ документ. А той е договорът на ЧЕЗ с едноличния търговец Нетуно – Пламен Бочев. По цитираната Наредба № 6 той не би могъл да бъде изобщо включен в мрежата, тъй като няма законен обект. Тъй като НЕ Е ОБЕКТ, понеже не е законен, а в системата се включват „обекти”, както изрично е записано в самия нелегален договор на ЕРП-то с „потребителя”.

Според същия договор трябва да има и „съоръжения за присъединяване”, каквито НЯМА. Не е изпълнена цитираната в договора Наредба №3.
Пак според договора, без да са налични тези две неща, а тях ги няма законно, не може, освен нелегално, както е станало от 2011 г. до инцидента, да се пристъпи и към третата крачка – „подаване на напрежение”.

И контролът за включването или невключването, за наличието на одобрени технически изправни съоръжения и най-важното: за подаване на напрежение, е единствено и само на ЧЕЗ.

Тук е важно да разсеем и друг пропаганден мит:

Ама той павилионът не е работел, сиреч не е имало ток.

Доста елементарно е, но ще го споделим с неграмотните, които се представят за най-умни: токът не спира да тече, защото не може да се складира – и в мрежата това не се регулира с пускането и спирането на копчето за лампа или включване в щепсела. Сиреч, павилионът може да не работи, но подаденото напрежение го има!!!

КЕВР с изтеклия на 2 април миналата година мандат също не е зле срещу огромните заплати и бонуси, които му плащаме, също да се заеме с въпроса, който е добре  известен на този орган, но по който нищо не е направил. Особено, както отново се бори за вдигане на цената на тока.
Мерси!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени