ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.?
ГЕРБ
БСП
ДПС
Има такъв народ - Слави Трифонов
Изправи се! Мутри вън! - Мая Манолова и Триото
Демократична България
Републиканци за България - Цв. Цветанов
ВМРО
НФСБ - ВОЛЯ
АТАКА
Възраждане
България на труда и разума - БТР
Други
Не съм решил/а
Няма да гласувам

резултати
FACEBOOK

Кой е виновен и защо нищо не се знае: Слави

"Ние сме държавата на нелепите инциденти”, написашоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов. „16-годишно дете загина, докато пресича пешеходна пътека. Просто е настъпило шахта, по металните ръбове на която, незнайно защо, тече ток. И се почна голямото незнание”, посочи той.

"Никой не знае кой е виновен. Не се знае кой е собственикът на павилионите, захранвали се с кабела. Не се знае кой е собственик на шахтата убиец.
От ЧЕЗ отричат да са собственици на шахтата, въпреки че съгласно Закона за енергетиката това е отговорност на електроразпределителното дружество.
Електромерът, откъдето се захранват обектите, се намира от другата страна на булеварда и пресича целия булевард, а след като излиза изпод земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Никой не знае как и защо е така, въпреки че някой е издал заповед, захранил го е и получава пари за този ток.

Търговският обект, който е захранен с този кабел, не е общински. Не е част от имотите, отдадени на частни търговци от общината. Намира се в регулацията на двора на близкото болнично заведение, което пък е държавна собственост. Никой нищо не знае. Единственото, което се знае е, че едно дете остана завинаги на 16 години. Просто нелеп инцидент", озброява Трифонов.

"И на фона на тези „нелепи инциденти“ някак си цинично звучат думите на Бойко Борисов, изречени часове преди 16-годишното дете да загине. Цитирам го дословно:

"Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават.”
Господин Борисов, това не са нелепи инциденти. Това е некадърност. Това е безхаберие, това е корупция.
И загиналите деца, и срутените нови пътища, и пачките и кюлчетата в чекмеджето са доказателство, че некадърността, безхаберието и корупцията отдавна преминаха граници, които не трябва да се преминават.

И това не е предизборна кампания. Това е вашето управление, което е просто нелеп инцидент", написа той.

"През 2013 г. 11-годишно дете почина от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на училище „Никола Вапцаров“ в село Копривлен. В оградата бил опрял скъсан кабел, по който протичало електричество.

Окръжен съд-Благоевград излиза с решение, което оправдава и обявява за невинни двамата служители на ЧЕЗ, обвинени за смъртта на детето.
Просто нелеп инцидент.

Миналата година 10-годишно момче беше прието в болница, след като беше ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Момчето пострада, след като се е допряло до мантинела под напрежение, над която е монтирана улична лампа и баскетболен кош.
Просто нелеп инцидент", припомня още лидерът на Има такъв народ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени