FACEBOOK

Къщата до премиерската „на Градуса” се оказа купена от него за шефа на Правителствена болница

Свързани новини

Разбра се тайната на Къщата на Градуса, за която 19 минути писа на 8 юли 2020 г.: „Парцелът, съседен до премиерската резиденция в края на най-престижната за живеене улица в София и в България – Секвоя в квартала на богатите Бояна, е бил закупен от собственика на Градус. Според боянчани платената сума е баснословна дори за пътната артерия, която стана прочута поради дома на Жени Живкова от соца, в който преживя домашния арест преди оправдаването си по всички обвинения нейният дядо Тодор Живков. Днес на малката пряка с неугасваща червена слава живеят банкери, тв магнати, индустриалци, бивши политици, които замениха оригиналните собственици – членове на Политбюро.

Ако се вярва на боянчани за всеки квадратен метър от оценявания от тях на повече от 2 и до 3 декара терен е платен от Градуса за невероятните 3000 евро. Така джакпотът може да достига до 9 000 000 евро или 18 000 000 лева – колкото бюджетът на туризма или спорта в България за цяла година.
Но пък рискът явно е пресметнат от инвеститора, щом гарантира непосредствено съседство с държавната вила на премиера, която се прочу покрай снимките от спалнята на Борисов, попаднали и в много световни медии поради декора в стил Кръстникът, чиято автентичност той на практика потвърди на нарочна пресконференция.

„Друго си е да можеш да услужиш с 2-3 яйца, ако му потрябват на

комшията министър – председател”, шегуват се бизнесмени. А може би завиждат на тяхного брата Градуса.

Близостта на Градус с лидера на ГЕРБ е видна по включването не само в делегациите на премиера и ресорните министри, но и като изидгната в държавен приоритет практика за подпомагане на търговията на фирмата с интересни държави, особено в Близкия Изток.

Градус придоби светска слава покрай заколението на четвърт милион птици на най-големия й конкурент, защото правителствената агенция за безопасност на храните подозирала, че било възможно евентуално може би точно там да възникне епидемия. Някои заподозряха, че след включването в птичата империя на птичарниците на Ковачки, май няма кой друг, освен Градус да има изгода от една такава съмнителна атака?

Обърнахме се в сряда преди обед за коментар към Гергана Лукова – маркетинг директор на Градус с два елементарни въпроса. Помолихме да отвърне до 16 ч. същия ден. Ето въпросите:

Как коментирате атаката на БАБХ по най-големия ви конкурент?

Каква е площта и на каква стойност е имотът, закупен от собственика на Градус на ул. Секвоя, съседен на премиерския?

След 16 часа, въпреки че бе уведомена не само по мейл, но и по телефона за питанията, тя благоволи да ни информира, че „такива въпроси се задават 2-3 дни предварително”.

Оказа се, че казусът е още по-заплетен, защото е възможно „къщата на Градуса”, която е бивша на съсобственика на бТВ Красимир Гергов и наистина е съседна до премиерската резиденция, да е послужила за интересен дар. Какъвто човек на държавна заплата по закон няма право да получава. Пред Генка Шекерова в предаването Алтернативата банкерът – беглец Цветан Василев обясни: „Що се отнася до Иван Ангелов, преди години бизнесменът Красимир Гергов продаде ипотекираната си луксозна къща в Бояна на директора на Правителствена болница Любомир Спасов. И когато се поразшумя в медиите, къщата беше прехвърлена именно на Ангелов, за да бъде прикрит проблемът, че болничен директор с държавна заплата може да бъде собственик на такъв имот”.

Къщата е била ипотекирана в неговата КТБ, откъдето той знае подробностите по сделката.Според Василев пак корупция стои зад чадъра над директора на болницата Спасов:  

„Някой му я купи, но никой не пожела да разследва защо е този подарък. Поводът за тази „награда“, доколкото знам, е доставено медицинско оборудване през 2013, което е струвало не повече от 8 млн. лв., а Правителствена болница го е купила за над 30 млн. лв.!

Държавата е ощетена с над 20 млн. лева и очевидно една част от тях са отишли, за да му бъде купена тази къща", продължи с разкритията Цветан Василев. Той заключава: "И какво пречи част от тези 20 милиона да отидат за една достойна къща на този достоен човек."

Напомняме, че общата стойност на ремонтите и доставките на Правителствена болница, за които сме писали е 130 млн.лв., като имаме предвид, че това е едно от здравните заведения едновременно с най-висок бюджет, с най-малко пациенти и с най-много финансови проблеми в България – може да звучи абсурдно и нелогично, но е научен факт. Разорена болница – богат директор. Щрих към качеството на досегашното управление.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени