FACEBOOK

Съдът даде рестарт на Златен век, потвърди първото решение по казуса в Лозенец

Стана публично известно взетото на 6 ноември решение на Софийския административен съд София – град, който за втори път отмени заповедта на ДНСК за спиране на проекта Златен век. Така той потвърди първото вече взето решение по казуса, който бе използван и политически, като реално даде право на рестарт на обекта. Той не нарушава закона, категоричен е съдът.

Кметът на Лозенец обаче обвини съда, ДНСК, Столичната община и техните представители в престъпление на личния си профил във Фейсбук. Спомняте ли си фразата: „Защото сте абсолютен престъпник“, която един прокурор изрече при арест и заради която България е осъдена от Съда в Страсбург за нарушаване на презумпцията за невинност?

До момента страната ни има 9 подобни осъдителни решения и по всичко изглежда, че сме на път да си спечелим и 10-о, ако някой от засегнатите от кмета Константин Павлов реши да си потърси правата!

Това негово поведение може да струва доста скъпо на данъкоплатците, тъй като глобите, които Страсбург ни налага, плащаме всички ние.

Мнозина от жителите на престижния софийски район всъщност имат съвсем други, доста по-съществени проблеми, а вече мина повече от година, откакто Комитата, както е известен във Фейсбук, го оглави. Това личи и по коментари под поста му по адрес на съдебното решение. Според някои от тях не се изпълняват предизборните му ангажименти. Посочват се липса или разбити тротоари, неремонтирани улици – за това са отговорни именно районните кметове, липса на паркинги, стърчащи неизползваеми телефонни кабини и още куп реални въпроси.

Фокусирането на районния кмет върху един казус, който отдавна не е медийно интерес, но е натоварен с политически и олигархично-финансови теми, без да е в дневния ред на гражданите, учудва мнозина, започва да предизвиква подозрения в други, особено след двете съдебни решения по него, които все са в полза на строителя, защото такъв е законът.

златен век, лозенец, потвърди, първо, рестарт, решение, спиране, съд


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени