FACEBOOK

Съд за втори път обяви за незаконно спирането на небостъргача Златен век

Спирането на строежа на небостъргача Златният век на строителната компания Артекс в столичния квартал Лозенец е незаконно, постанови за втори път Административен съд - град София (АССГ), съобщи Капитал.

През юли 2019 година съдът вече отмени веднъж заповедта за спиране на строежа, но след обжалването от строителния надзор Върховния административен съд върна делото за ново разглеждане с указания да се назначи нова експертиза за констатациите на ДНСК.

Сегашното решението на съда също не е окончателно и може да бъде обжалвано пред ВАС.

При новото разглеждане на спора съдът приема, че ДНСК е смесила две различни производства за незаконно строителство, което противоречи на закона. В единия случай става дума за нарушения, които могат да бъдат отстранени (разминаване между инвестиционните проекти и построеното, шпакловани стени преди издаване на акт 14, непоставени обезопасителни мрежи и направен изкоп без строително разрешително), а в другия дали разрешителното за строеж не е изтекло

Съдът приема, че ДНСК не са се съобразили с факта, че след издаване на акта Артекс са представили доказателства, че всички констатирани нередности са били отстранени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени