FACEBOOK

Адвокат: Документите по смъртта на 3-годишното дете са подправяни

Родителите на починалото в края на ноември 3-годишно дете продължават да търсят истината. Случаят придоби огромна известност в страната, след като лично премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени директорите на трите болници, през които бе преминало детето, докато се изясни истината за смъртта. След проверка на случая лекарите бяха оневинени, а директорите възстановени на постовете им, тъй като бе съобщено, че детето не е можело да бъде спасено.

Според адвоката, който са наели родителите - София Николова, извършената проверка е компрометирана и опорочена, тъй като се базира на документи, които са преправяни, предаде Сега.

"Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и подпис на анестезиолог, а той е бил през цялото време до детето". Освен това, според София Николова, подписите на мястото на лекувящия лекар и на началника на клиниката са на един и същ човек, поради което е поискана експертиза да установи това.

"След две седмици изискахме цялата история на заболяването и се оказа, че оттам ни се издаде епикриза с печат "вярно с оригинала". А тя се различава - вече има поставени диагнози - двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент - казва адвокатката. - Това разминаване говори, че е налице някакво съмнение - че има истина, която се опитва да бъде покрита"

Николова добави, че в момента тече разследване, има образувано досъдебно производство. "Всички тези неща будят съмнения за подправяне на епикризата, за да бъде избегната наказателна отговорност", каза още тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени