FACEBOOK

Блъснатото от кола на НСО дете е в тежко, но стабилно състояние

Едно е раненото дете - момче на 14 г. - при инцидента с автомобил на НСО. Другото 14-годишно момиче, което също е прието в реанимацията на болница Св. Анна с мозъчна травма, е пострадало при друга катастрофа, предаде БНР.

Детето, което беше блъснато от кола на НСО снощи, е в тежко, но стабилно състояние. То е в съзнание, контактно е и диша самостоятелно. Това съобщиха на брифинг в Окръжна болница "Света Анна", където е настанено детето.

14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия. То обаче е в съзнание, адекватно е. Има тежка лицево-челюстна травма - счупен нос и избити зъби. Детето е със счупена предмишница, гръдна и коремна травма, които са под наблюдение, тъй като може да предизвикат усложнения. Гръдната и коремната травма са най-притеснителни за медиците към момента.

"В момента детето остава в сравнително тежко състояние, но е стабилизирано, няма нещо, което да ни притеснява, с изключение на евентуалните усложнения, които могат да настъпят от травмите на белия дроб и корема", обясни директорът на болницата д-р Славчо Близнаков, предаде Медиапул.

Лекарски консилиум за състоянието на детето е взел решение другата седмица - понеделник и вторник, да бъдат извършени лицево-челюстни и ортопедични операции.

Екипите на "Света Анна" са в непрекъснат контакт със специалистите от "Пирогов", които са лидери в детската травматология и при необходимост ще бъдат направени консултации за състоянието на детето, допълни д-р Близнаков.

Сигналът за ПТП е постъпил в 19:55 ч снощи, детето е постъпило в Спешно отделение в 20:10 ч и веднага е било хоспитализирано. Направени са му всички необходими изследвания и е приведено към лечение, допълни д-р Близнаков.

Той съобщи за още едно дете - 14-годишно момиче, което е било блъснато от кола вчера. То е пресичало в близост до зала "Арена Армеец", но няма опасност за живота му и предстои днес да бъде изведено от реанимация.

Това не е първи инцидент с кола на НСО тази година. През септември кортежът на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева участва в катастрофа, в която тя пострада. Поне 50 000 лева ни струва безпрецедентната акция на шефката на парламента на връщане от купон в неработен ден, според експерти.

Снимка: бТВ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени