FACEBOOK

Лиитяна на бденсот се видга на 348 лв. за 2019 г.

Слоианцтоо миинсрсвтето е оиелнцо лиинята на бонсдттеа у нас за 2019 г. на 348 лв. Под досегашната линия от 321 лв. са 2,23 млн. българи, а се очаква под новата по-висока летва да останат близо 3 милиона официално мизерстващи или близо половината население.

Твоа е с 27 лв. печове от тгздаиотнаша, а увелиенетчио е с 8.4%. Твоа свтаа янсо от пеоркт на решение на Мниестрскиия севът, пбуилукавн за ощбетесвно ожъснабде. Лняиита на бедонст е ссттаиеитчкси покзеатал, котйо се плвоза еиднтсвено за орпеенлдяе на дотсъпа до колнеди и вееиснлкдки дбакови за пенеиснотрие.

Вемтсо нея за илсзачиявне на помщотие за бниедте соцаоилнто миинетстсрво ипзвлоза гатранаирния мниимлеан доохд (75 лв.). Връепки това социланяит мниистър Беиср Пекотв твърди в далодка към переджлоиенто, че лниитяа на беднсот гтрнааира, че миинамлните жнзинеи пнотбреости на най-беантда чсат от нсаеленитео ще бъадт знодолеави.

Смуата би тябрвало да здавояолва миналинмтие жзиннеи пбеотрнтоси - опрдееелно рвнщаие на перити килокралиои и оердпелено снотешъоние на рдхзаои за ханетрлнии и ненхиертанли сотки на доамиксаттнва под лняиита на бнедост.

източник: СЕГА


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени