FACEBOOK

Москва: Не очакваме нищо добро от „русофобската“ администрация на Байдън

Русия не очаква нищо добро от бъдещия американски президент Джо Байдън,  заяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков. Той добави, че според Москва външната политика на неговата администрация ще се ръководи от русофобски настроения.

„Нищо добро не очакваме, това е ясно. Би било странно да очакваме нещо добро от хора, които в повечето случаи са градили кариерата си върху русофобията, обливайки с кал моята страна", казва Рябков, цитиран от БТА.

По думите на Рябков Москва трябва да води само „избирателен диалог“ със САЩ, като набляга единствено на „интересуващите я теми“. За останалото е нужна политика „на пълно възпиране на САЩ, във всички насоки, защото американската политика към Русия е дълбоко враждебна“.

Рябков заявява, че топката е в полето на САЩ, ако те искат съживяване на двустранните отношения и че Русия няма намерение „да търси контакти с преходния екип на Байдън“. Изявлението от руска страна идва няколко часа, след като новоизбраният американски президент обеща да реагира на кибератаката срещу САЩ и обвини Доналд Тръмп в бездействие.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени