FACEBOOK

Как се назначава неюрист за глав.прокурор или оплитането на Байдън в олигархичната мрежа на Бурисма в Украйна

Ахилесовата пета в кампанията за президент на Джо Байдън – връзката на сина му Хънтър с украинската компания, а всъщност кипърска офшорка Бурисма, всъщност тръгва от кампанията на Хилари Клинтън за миналите избори. Тя получава дарение от 32-ия по богатство украинец Николай Злочевски, който е принуден да го направи, за да има американско лоби, което да го спаси от преследването на тогавашния президент Порошенко.

Защо? Злочевски е бившият екоминистър на сваления киевски президент Янукович, който 2 г. му е и заместник-шеф на Съвета за национална сигурност по икономическите и социалните въпроси. Докато е в мандата си той дава на своята фирма Бурисма всички концесии и лицензи за добив, които си харесва. Най-апетитната от тях е за шистов газ край Славянск в епицентъра на гражданската война с Донбас, където прогнозните са запаси са невероятните 3,6 трлн.куб.м синьо гориво или нуждите на България за 1000 години! Тези богатства трябва да бъдат спасени.

На един рожден ден, на който попада като дарител като кандидатката за президент на Демократите, Злочевски се запознава с Хънтър Байдън – сина на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън. И веднага му предлага нещо неустоимо – срещу 150 000 долара месечно – 50 000 официална заплата плюс бонуси, да бъде негов мост с Белия дом. Хънтър, който е човек на живота в стил наркотици, секс и рок-енд-рол – снимките от оргиите му обиколиха света, се съгласява.И урежда среща на баща си – вицепрезидента, с новия украински приятел.

Байдън убеждава колегата си държавен секретар, като ресорен по темата, да се обади в Киев на президента и да поиска уреждане на проблема на фирмата, в чийто борд Хънтър влиза, заедно с голямата дъщеря на украинския собственик, с бивш топшеф на ЦРУ, ексбанкер, с президента на Полша на ръба на вековете Александър Квашневски.

Обаждането, което беше публикувано като запис, не довежда до нищо, освен, че съветник и близък на Кери също влиза във въпросния борд, където работа не се върши, но пък пари се получават солидни. От 3 млрд.отпуснат на Украйна дълг, посредством изпускане на предварителна вътрешна информация, свързани с бордовиците в САЩ успяват да направят 1 млрд.долара, разкриват свидетели – депутати и бизнеспартньори на Порошенко и Злочевски пред НТВ.

На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. Президентът в Киев Порошенко получава телефонно обаждане от Байдън, като запис беше публикувано в Украйна от местен депутат, в което настоява да спре разследването на прокуратурата за измамите на Бурисма и да отстрани веднага главния прокурор.

Работата не е лесна, защото на поста е собственият му кум Шокин. Най-вероятно самият президент го е натоварил да унищожи човека на бившата власт. А и Шокин, на всичко отгоре, се ползва с добро име в обществото и се радва на голяма популярност в семейната и управляваща по онова време партия Блок на Порошенко.

Президентът склонява роднината си да подаде оставка – вероятно с уточнена между тях компенсация, но парламентарната група не ще да го пуска.

Бесен, Джо Байдън пристига в Киев и издава ултиматума, с който сам се хвали и също обиколи като запис планетата, че е дал 6 часа до отлитането си, в които Шокин да бъде уволнен, като заплашва, че в противен случай ще спре 1 млрд.долара военна полощ от САЩ за Киев.

В този кратък срок милиардерът – президент вади 2,5 млн.долара, които скоростно раздава на депутати, за да бъде гласувано спешно отстраняване на главния прокурор, разказват свидетели пред НТВ. По 10000 в зелено вземат редовите, по 50000 са отделени за шефовете на комисии от мнозинството, а по 100 000 долара за шефовете на парламента.

Когато рапортува на Байдън, той го Порошенко, че е свършил само половината работа. Махнал е човека, но не е решил „проблема, който създаде”, сиреч не е прекратено разследването срещу Бурисма.

За да бъде свършена работата без въпроси, Порошенко се обръща към кума от другия си брак и по съвместителство шеф на парламентарната група партията му Блок на Порошенко на име Юрий Луценко (б.р.киевски вариант на нашата д-р Дариткова от ГЕРБ). „Навит съм, ама имаме проблем – не съм юрист, а това е изискване в закона”, честно изтъква роднината, призван да замени другия президентски роднина.

Следва ново раздаване на пари и законът е променен, така че за първи път в историята на света, или поне в най-новата история, човек, който не е юрист става главен прокурор на държава. Претендираща за членство в НАТО и ЕС.

Луценко става главен прокурор, разследването срещу Бурисма спира, Порошенко рапортува на Байдън – и този разговор излезе като запис публично, иска си и наградата от 1 млрд. долара за войската. Помощ, чието разпределение ще направи отново през свой близък, с когото от парите си вземат съседни имения на испанската южна ривиера – Коста дел Сол. А сега е едно от над 10-те прокурорски обвинения срещу бившия държавен глава, повдигнати за наказателно преследване против него при новия президент Зеленски.

Което пък се наложи по изричната воля на новия президент Тръмп, срещу когото с парите на същата Бурисма и помощта на Порошенко още в кампанията за Белия дом през 2016 г. тръгнаха обвинения за руска следа. Неговият последващ телефонен разговор с новия президент в Киев Зеленски пък, в който настоява да се разследва докрай случаят Бурисма, става повод за обвинения със злоупотреба с власт, които можеха да доведат до предсрочно сваляне от власт на Тръмп в американския парламент и месеци наред бяха най-коментираното световно събитие в иначе прекрасната 2019 година.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени