FACEBOOK

Фейсбук и Туитър цензурират Тръмп с разкритията за Байдън

Ню Йорк Пост публикува история, разкриваща, че Хънтър Байдън е съдействал за среща с украински изпълнителен директор и баща му, който тогава е бил вицепрезидент.

В него изданието предлага доказателства, които пряко противоречат на твърденията на кандидата за президент на демократите, който преди това заяви, че „никога не е говорил с моя син за задграничните му бизнес сделки“.

И все пак обърна внимание, че тази новина - явно свързана с обществения интерес - е цензурирана във Facebook" това се казва в писмо на сенатора републиканец Джош Холи до Марк Зукърбърг.

"Представител на вашата компания публично заяви, че Facebook ще "намали разпространението на историята на нашата платформа", докато се извършва проверка на факти от трета страна. "Привидно селективният характер на тази публична намеса предполага пристрастност от страна на Facebook.

А усилията ви да потиснете разпространението на съдържанието, разкриващо потенциално неетичната дейност от страна на кандидата за президент, пораждат редица допълнителни въпроси, на които очаквам незабавни отговори", се посочва още в писмото. В него се задават следните въпроси:

"Нормална политика ли е да намалите разпространението на истории на вашата платформа, преди те да бъдат проверени от факти? Ако да, каква е вашата конкретна политика и къде е посочена такава политика?

Ако имате доказателства, че тази новина съдържа „дезинформация“ или по друг начин сте установили, че има неточности в отчитането, ще ги разкриете ли на обществеността, така че те да могат да оценят вашите констатации? Защо се опитахте публично да заявите, че подобна история е обект на проверка?

Някой от членовете на екипа за президентска кампания на Байдън-Харис или някой, който се представя като представител на интересите на кампанията, питал ли е, насърчавал ли е или е насочвал Facebook да потисне историята на Ню Йорк Пост? Ню йорк поуст преди докладва, че работниците от шестте най - големи тех компании от Силициевата долина - включващи Фейсбук - са дарили почти 55 милиона за кампанията на Байдън-Харис, сравнено с тези за Тръмп само за 239 000 долара. Какви стъпки е предприел Фейсбук, за да бъде сигурен, че политическите предпочитания на работниците не им влияят на решенията да блокират съдържание?"

Както се разбира от електронните писма, попаднали в разпореждане на редакцията на вестник New York Post, Хънтър Байдън е запознал баща си, тогавашния вицепрезидент Джо Байдън, с топ-мениджъра на украинска енергийна компания. Това се е случило по-малко от година преди Байдън-старши да окаже натиск на украинското правителство да уволнят прокурора, който разследва дейността на компанията.

Тази среща, за която не се е съобщавало по-рано, се споменава в благодарствено писмо, изпратено до Хънтър Байдън от Вадим Пожарски, консултант на Съвета на директорите на Бурисма на 17 април 2015 г., около година след като Хънтър се присъединява към Съвета на директорите на тази компания със заплата , за която се твърди, че достига до 50 хиляди долара на месец.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени