FACEBOOK

Тръмп забрани европейци да влизат в САЩ

Европейският съюз ще обсъди въведената от САЩ 30-дневна забрана за влизане на европейци в страната заради коронавируса, съобщи в Twitter председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел, съобщи БГНЕС.

Според него, трябва да се положат усилия, за да се избегнат икономически трусове. Той допълни, че Европейският съюз предприема всички необходими мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Агенция „Ройтерс” информира в тази връзка, че от страна на Съединените щати не е имало предварително уведомление за намерението да се въведе тази мярка, нито е имало координация с ЕС по този въпрос.

Припомняме, че Доналд Тръмп обяви мерки, които имат за цел да засилят икономиката, която се задъхва заради избухването на пандемията от коронавирус. Той обяви забрана за пътувания от Европа за 30 дни, която посочи, че това включва спиране на търговията.

Американският президент разкритикува европейските правителства, че не са предприели бързи действия за ограничаване на пътуванията от Китай, и обяви, че от 13 март в полунощ всички пътувания от Европа, с изключение на Великобритания, ще бъдат спрени за един месец.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени