FACEBOOK

Тръмп бие с 1%, но със 112 гласа в колегията: Институт демокрация

Тръмп бие Байдън с 1% и то в неделната социология на институт Демокрация –реномиран британско-американски мозъчен тръст. То е и първото след новината, че е в болница с коронавирус, отбелязва британският Дейли Експрес. Той събира 46% срещу 45% на Байдън. 68% казват, че болестта няма да повлияе на избора им, но 19% заявяват, че това ги кара да подкрепят Тръмп, а за 13% инфекцията накланя везните в обратната посока.

Две-трети от американците съчувстват на своя президент в тези тежки дни на проверка, но 38% смятат, че да се зарази му е било „карма”.
Най-добрата новина е, че в изследването на „врага” той води в най-важните колебаещи се щати: Флорида, Айова, Мичиган, Минесота, Пенсилвания, Уискънсин и то с 4%, което е повече от статистическата грешка в социологията.

Според сложната американска избирателна система, според която се броят гласовете по щати, а не общонационално, към неделя това му осигурява 320 срещу 218 в колегията, т.е. преизбиране.

Институтът беше сред малкото, прогнозирали победата на Тръмп през 2016 г.
Важни са и данните, според които 70% от американците му вярват, че икономиката си връща предкризисните позиции, а според 60% Тръмп има значително предимство пред Байдън именно в управлението на този най-съществен въпрос.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени