FACEBOOK

И YouTube блокира акаунта на Тръмп

Компанията отказа коментари

Видеохостингът YouTube цензурира новото видео, качено в акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, "поради нарушения на правилата по отношение на подстрекателство към насилие". Едновременно с това видео сайтът направи първото предупреждение – минимум една седмица от акаунта на  Тръмп не може да се сваля и качва видео, да се осъществяват предавания и да се публикуват материали.

Така и не стана ясно кое точно видео е станало повод за предприемането на тези мерки по отношение на акаунта на Тръмп и какъв е бил този "оскърбителен материал". YouTube отказа коментари относно този клип.

„След най-внимателната проверка, която извършвихме понеже се опасявахме, че е възможно да има потенциална опасност от възникването на насилие, ние премахнахме новото съдържание, което бе качено в канала на Доналд Тръмп и направихме първото предупреждение във връзка с нарушението на нашата политика по отношение на видео материали, съдържащи призиви към насилие“ – казаха представители на YouTube пред The Verge.

YouTube са премахнали и два клипа от официалния канал на Белия дом. В единия клип Тръмп разговаря с журналисти, а в другия президентът на САЩ се изказва пред американско-мексиканската стена.

Напомняме, че по-рано Facebook и Twitter също бликираха акаунтите на президента на САЩ. Решението обаче се оказа пагубно за самите тях. Блокирането на акаунта на Тръмп срина акциите на Twitter с 8%, а конкурентът на двете социални мрежи Telegram увеличи аудиторията си с нови 25 милиона потребители само за 72 часа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени