FACEBOOK

Меркел не одобрява изключването на Тръмп от Туитър

Германският канцлер Ангела Меркел смята заличаването на акаунта в Twitter на американския президент Доналд Тръмп за "проблемно" решение на компанията, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт заяви, че операторите на платформи в социалните мрежи "носят голяма отговорност политическата комуникация да не бъде отровена от омраза, лъжи и подстрекаване към насилие". Зайберт обаче заяви също, че свободата на изразяване е фундаментално право от "основно значение".

"Това фундаментално право може да бъде оспорено, но в съответствие със закона и в рамките, определени от законодателя, а не по решение на управителите на платформи в социалните медии", каза пред журналисти в Берлин говорителят и добави: "Погледнато от тази страна, канцлерът смята за проблемно, че акаунтите на американския президент са трайно блокирани".

Самата Меркел няма акаунт в Туитър, макар че Зайберт и много германски министри притежават такъв, отбелязва АП.

"Туитър" отстрани за постоянно Тръмп от своята микроблогова палтформа в петък, като се позова на "риск от по-нататъшно подстрекаване към насилие" след щурмуването на Капитолия във Вашингтон от привърженици на досегашния президент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени