FACEBOOK

25 милиона нови потребители на Telegram за 72 часа

"През първата седмица на януари Telegram надмина 500 милиона активни потребители месечно. След това той продължи да расте: 25 милиона нови потребители се присъединиха към Telegram само за последните 72 часа. Тези нови потребители дойдоха от цял ​​свят - 38% от Азия, 27% от Европа, 21% от Латинска Америка и 8% от Близкия изток и Северна Африка", съобщи шефът на безплатен междуплатформен месинджър Павел Дуров.

Това е значително увеличение в сравнение с миналата година, когато всеки ден се регистрираха 1,5 милиона нови потребители. И преди сме имали прилив на изтегляния през цялата ни 7-годишна история на защита на поверителността на потребителите. Но този път е различно.

"Хората вече не искат да обменят поверителността си за безплатни услуги. Те вече не искат да бъдат заложници на технологични монополи, които изглежда мислят, че могат да се измъкнат с каквото и да било, стига техните приложения да имат критична маса потребители.С половин милиард активни потребители и ускоряващ се растеж, Telegram се превърна в най-голямото убежище за тези, които търсят комуникационна платформа, ангажирана с поверителността и сигурността. Ние приемаме тази отговорност много сериозно. Няма да ви подведем", обеща Дуров.

Тези от вас, които използват Telegram през последните няколко години, знаят, че сме били последователни както по отношение на защитата на личните данни, така и при подобряването на нашите приложения. За тези от вас, които току-що са се присъединили и се чудят какво означава Telegram, бих искал да цитирам публикацията си от 2018 г :

Вие - нашите потребители - сте били и винаги ще бъдете единственият ни приоритет. За разлика от други популярни приложения, Telegram няма акционери или рекламодатели, за които да докладва. Не сключваме сделки с търговци, майнери на данни или държавни агенции. От деня, в който стартирахме през август 2013 г., не сме разкрили нито един байт от личните данни на нашите потребители на трети страни.

Ние работим по този начин, защото не разглеждаме Telegram като организация или приложение. За нас Telegram е идея; идеята е, че всеки на тази планета има право да бъде свободен".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени