FACEBOOK

70% по-малко хоспитализации с Омикрон: ВВС

Хората, които хващат Omicron, са с 50% до 70% по-малка вероятност да се нуждаят от болнични грижи в сравнение с предишни варианти, се казва в основен анализ, предаде ВВС.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство казва, че ранните й открития са "окуражаващи", но вариантът все още може да доведе до голям брой хоспитализирани.

Здравният министър каза, че е „твърде рано“ да се определят „следващите стъпки“.

Проучването също така показва, че способността на ваксинацията да спре хората да хванат Omicron, започва да намалява 10 седмици след бустер доза.

Защитата срещу тежко заболяване вероятно ще бъде много по-стабилна.

Докладът идва след данни от Южна Африка, Дания, Англия и Шотландия, които сочат за намаление в броя на случаите.

Последният анализ се базира на всички случаи на Omicron и Delta в Обединеното кралство от началото на ноември, включително 132 души, приети в болница с варианта. Има и 14 смъртни случая при хора в рамките на 28 дни след диагностициаране на Omicron.

Докладът показва, че хората, които хващат Omicron, е:

31% до 45% по-малко вероятно да отидат до Спешното
50% до 70% по-малко вероятно да бъдат приети в болница за лечение

Въпреки това, вирусът все още може да окаже натиск върху болниците, защото се разпространява бързо.

Проблемът остава, че всяка полза от по-мек вирус може да бъде заличена от голям брой хора, хванали Omicron. Обединеното кралство постави нов ежедневен рекорд за Covid със 119 789 потвърдени случая. Имаше още 147 смъртни случая в рамките на 28 дни след положителен тест.

Също така има несигурност какво ще се случи, когато Omicron достигне по-възрастни възрастови групи, тъй като повечето от тези, които го хващат и отиват в болница досега, са на възраст под 40 години.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени