FACEBOOK

7 нови детски градини в София, санират Шейново и Втора градска

"Изградена на груб строеж е новата сграда към Детска градина № 12 в кв. Мусагеница. Тя е една от седемте детски градини, които изграждаме в момента в София, и ще бъде готова през есента за прием на деца", каза кметът Фандъкова при проверка.

Инвестицията възлиза на 1.5 млн. лв. „Тази година над 80 млн. лв. от бюджета на София влагаме в образование – изграждаме 7 детски градини и предстои да започне строителство на още 8 в Овча купел, Подуяне, Искър, Изгрев, Люлин, Триадица, на 10 училища, в пет от тях се изграждат физкултурни салони. Извършват се и цялостни реконструкции в други 26 училища и детски градини”, допълни кметът.

„До есента общинската II АГ Болница Шейново ще бъде изцяло санирана. Очакваме между 20 и 25% икономия на средства от отопление, които ще остават за болницата, за лекарите, акушерките и сестрите. Ефектът за болницата освен икономически, ще бъде и по-добри условия за пациентите и персонала. Ремонтните дейности са планирани, без да прекъснат работата.

Всяка година отделяме между 8-10 млн. лв. за дофинансиране на дейности на общинските здравни заведения. Отделно от тази сума са инвестициите, които правим в ремонти и ново оборудване – тази година инвестираме 4 млн. лв. за сгради и апаратура”, пък съобщи Фандъкова при проверката си във Втора градска болница.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени