FACEBOOK

Със 700 000 лв. санират 12 ДКЦ в Люлин

Санирането на сградата на 12 ДКЦ в ж.к. Люлин се извършва със заем от Фонда за енергийна ефективност, съобщи първият зам.-кмет на Столичната община Дончо Барбалов и уточни, че проектът е на обща стойност над 700 000 лв., като собствените средства на здравното заведение са в размер на 10%.

Той посочи, че дограмата на цялата сграда вече е напълно подменена и допълни, че сега се работи по топлоизолацията на стените и пода, предвижда се и поставяне на LED осветление в общите части.
Между 60 и 80% от предвидените дейности вече са изпълнени, установи проверката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

След ремонта се очаква сметките за отопление и ток в поликлиниката да паднат с между 30-40%, каза тя.
Кметът допълни, че отделно от този проект Столичната община е осигурила 195 000 лв. за основен ремонт на покрива на сградата, за който предстои приключване на процедурата по обществената поръчка и сключване на договор.

19’ припомня, че през ноември 2016 г. ДКЦ 12 се оборудва със съвременна медицинска техника на обща стойност 420 000 лв. чрез заем от Фонда за устойчиво градско развитие. Оттогава над 1100 пациенти са се възползвали от новата апаратура в клиничната лаборатория, физиотерапията, рентгеновия и гинекологичния кабинет.

12 ДКЦ е отличен пример за това, че при добро управление и контрол общинско лечебно заведение може да покрива всички свои разходи и да инвестира в модернизация на базата в полза на пациентите, категоричен е Дончо Барбалов.

Етикети:люлин

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени