FACEBOOK

4 поредни дни спад на темпа на заразата до двойно и много оздравели: проф.д.м.н.Иполито

„Данните не се гледат ден за ден, а в продължителност. Това, което наблюдаваме е 4 поредни дни спад на нарастване на темпа на новозаразените с коронавирус, на практика двойно надолу, при това съчетано с доста добър темп на нарастване на оздравелите“, констатира проф.д.м.н. Джузепе Иполито, научен директор на болницата Спаланцани, която е едната от двете базови в борбата срещу К19 в Италия. Той изразява умерен оптимизъм, че сме или отиваме към пика или билото на заболяването, след което идва спад, разказа експертът в най-авторитетното предаване Порта а порта на държавния тв канал РАИ 1.

Същото е мнението на проф. Давиде Този от Университета делл’ Инсубрия – Медицинска школа, който разработва математическия модел на развитието на епидемията. Той очаква пик в края на март, около 29 - и, с активно заразени около 59 000 (без починалите и оздравелите), и последващ априлски спад.

Според технико – експертния комитет към правителството, който обединява медицинските специалисти и гражданската отбрана още в петък 27-и трябва да се мине „билото“. И там очакват спад впоследствие.

Също като у нас, тече спор относно качеството на различните видове тестове, като според проф. Франческо Броколо от Университета Бикока в Милано те трябва да бъдат само кръвни. Неговите противници, също като в България, провиждат материален интерес в полза на фирми – производители говоренето на по-младите си колеги.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени