FACEBOOK

Бум на домашно насилие и психопроблеми в Италия заради изолацията, бг властта не дава за душевното здраве

През последните четири дни италианските лекари вече започнаха да говорят, включително по първи канал на държавната телевизия РАИ за големите психични проблеми, които предизвиква изолацията заради коронавируса. България от 10 години е намалила под санитарния минимум парите за психично здраве, което непрекъснато говорят, ако им се даде думата родните специалисти.

В Италия вече има доста случаи на домашно насилие, след като много семейства, които поддържат трудно баланса у дома, бяха принудени да се затворят за дълго време дни наред вкъщи. Истанбулската конвенция, както може да се очаква, не помага.

Психолозите очакват и „епидемия“ от психични проблеми поради изолацията. Още повече, в момента сме в сезона, при който тези заболявания достигат пика си на изяви.

По официални данни, оповестени в предаването Порта а порта на РАИ 1, 20% от италианското население – над 12 милиона души, употребяват различни успокоителни и други медикаменти за психиката.

Средно за света този процент се движи около десет на сто – т.е. съответства на нещо като 700 000 души в България.
Известно е, че недостигът на витамин Д с естествен източник слънцето, който е отличен имунизатор, всъщност мощно вреди на предпазването на организма от зарази, включително от типа на коронавируса.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени