FACEBOOK

5-7% от заразените със сезонни вируси са с короните, К19 отслабва: шефът на руския грипен институт

Между 5 и 7 процента от заразените със сезонни вируси е броят на хората с няколкото от семейството Корона, заяви и.д.директорът на Научно изследователския институт по грипа към Министерството на здравеопазването на Русия проф. д.м.н. Дмитрий Лиознов. Смятан за дете – чудо във вирусологията, той само преди 5 дни представи откритието на института си, който пръв разшифрова пълния геном на Covid 19.

Попитан от руския Първи канал защо в Китай К19 не изглеждаше толкова агресивен, колкото в Италия, той обясни, че вирусът отслабва, но впечатлението, с което са останали много хора, се получава от нивото на организация на здравната система в една страна.

Русия се оказа най-подготвена за епидемия от вирусна инфекция на дихателните органи. По данни на американската преса тя има 27 апарата за обдишване на 100 000 души население - над 40 000, ( и в момента ударно произвежда и зарежда нови в 2 специални модерни завода) плюс над 55 000 легла за изолация, които в момента се увеличават с до 10 000.

И се строи специална болница с 12 корпуса, която вместо за 1 година ще бъде готова за месец – 2 пъти по-кратко време от грандиозния Пернишки поток. Това е при 18 респиратора на 100 000 души в САЩ и реална възможност за изолиране на 36 души в България (при руския стандарт би трябвало да имаме 2500 легла), както призна ръководителят на НОЩ ген. Мутафчийски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени