FACEBOOK

200 пистолета и 50 автомата изчезнаха от склад на МВР

Около 200 пистолета Макаров и близо 50 автомата са изчезнали от оръжеен склад на МВР в софийския квартал Захарна фабрика, пише Фрог, позовавайки се на високопоставени полицейски източници.

Те са категорични, че кражбата, установена още преди година , е прецедент и за нея старателно се мълчи.
Има данни, че посегателството е станало по времето, когато шеф на СДВР е бил сегашният вътрешен министър Младен Маринов. Друг куриоз е, че складът се охранява зорко от въоръжени жандармеристи, които не би трябвало да позволят и пиле да прехвръкне в обекта.

По тази причина изобщо не е ясно как оръжие за близо два пехотни взвода се е изпарило. Фрог научи, че СГП е започнала разследване, което забележете-се води в СДВР. Излиза, че Столичната полиция, която отговаря за сигурността на пистолетите и автоматите, трябва да разследва сама себе си.

Това означава, че разследващите полицаи ще трябва да привикват за разпит собствените си началници, което според източниците ни е невъзможно на този етап. По тази причина се е прибегнало да това делото да събира прах в нечия каса. Има информация, че жандармеристи, които пазят обекти, всъщност си поспиват поради факта, че много от тях работят нелегално на няколко места като строителни работници, таксиметрови шофьори и т. н.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени