FACEBOOK

Парното поскъпва рязко от октомври

Идва поредното поскъпване на парното и топла вода. Това ще се случи от 1 октомври. Причината е, че се очаква увеличение на цената на природния газ. Булгаргаз вече прогнозира поскъпване на синьото гориво с нови 15%. А от 1 юли цената на газа се вдигна с 11 процента.

През новия отоплителен сезон на потребителите двете поскъпвания ще се стоварят накуп. Според председателя на КЕВР Иван Иванов със сигурност ще има поскъпване на природния газ, заради по-високите цени на петрола. Той обаче не се ангажира с конкретна прогноза. "Има риск от сбъдване на прогнозата на Булгартрансгаз за поскъпване на природния газ с 15% от следващото тримесечие. Всичко зависи от движението на цената на петрола на международния пазар.

Очакваме на 10 септември да получим заявлението на Булгаргаз за цени за четвъртото тримесечие. И ще се съобразим, естествено, с направеното заявление, като то ще мине през щателен анализ и проверка от нашите експерти“, каза Иванов. По правило при увеличение на природния газ с над 5% неминуемо ще се вдигнат и цените на парно и топла вода. Иванов подчерта, че ако се наложи поскъпване на топлинните услуги, това ще се направи още в началото на отоплителния сезон.

Снимка: Getty images


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени