FACEBOOK

Началото на ноември приключват повечето ремонти на главни улици

Рехабилитацията на бул.“Асен Йорданов“ (от бул. “Проф. Цв. Лазаров“ до бул. “Хр. Колумб“) и на ул. “Искърско шосе“ (от бул.“Хр. Колумб“ до ул.“Дим. Пешев“) започна на 22 юни т.г. и се очаква в началото на ноември движението в района да бъде възстановено. В процеса на работа стана ясно, че има проблем с отводняването на булеварда и се налагат допълнителни строително-монтажни дейности. Въпреки това, изпълнителите обещаха пред кмета Йорданка Фандъкова да се вместят в графика по договор. На проверката на ремонтните дейности днес присъстваха още кметът на район Искър Ивайло Цеков и общински съветници.

Бул. “Асен Йорданов” и ул. „Искърско шосе” принадлежат към първостепенната улична мрежа. По тях преминават автобуси на обществения градски транспорт. Ремонтираните участъци са с обща дължина около 3 км. Съществуващите тротоари са с ширина от 2 м до 5 м. Има отсечки без тротоар, където в момента се изграждат нови пешеходни алеи.

По проект се предвижда цялостна подмяна на пътната настилка; заздравяване на пътната основа, ремонт на отводняването на пътното платно, подмяна на всички бетонови бордюри; нова настилка на тротоарите, ремонт на уличното осветление и монтиране на нови енергоспесяващи осветителни тела и обособяване на велоалея.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени