FACEBOOK

$100 000 и 50 212 лв. усвои Кошлуков от КТБ, член е на борда на собственика и директор на ТВ7 при „прането на пари” от Йончева

Елена Йончева е имала договор с ТВ7, заради който сега е обвинена за пране на пари. Интересно е, че през 2013 г. член на борда на компанията – собственик на телевизията на банкера Цветан Василев е сегашният програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков.

Фирмата Ноу Фрейм е купена година по-рано от дружествата на боса на фалиралата КТБ Василев - Кен Трейд ЕАД и Глобални пътни системи АД. И си сменя името. След това партньорката в бизнеса на Кошлуков Вили Сечкова, модел, и партньорът й в живота Александър Сталийски, близък на премиера при кабинета Борисов 1, се оказват държатели на общо 45 млн.лв. в КТБ, както се разбра от Фонда за гарантиране на влоговете.

С новата фирма, продължава да съществува и Ноу Фрейм Медия България ЕАД като еднолично акционерно дружество собственост на Николай Бареков, което преди е било собственост на Емил Кошлуков, а братът на Вили Сечкова – Стефан, е бил негов управител. Именно тази фирма иска на 26 юни 2014 г. несъстоятелност на ТВ7.

По времето, когато Кошлуков е бил в борда на собственика на ТВ7, Елена Йончева прави своите филми за тази телевизия. Нека прокуратурата да изясни кой е луд – който яде баницата, или който му я дава, или пък – и двамата! Но половинчати работи трудно ще хванат вяра.

Нека, заедно с любимия НАП, който вече 28-и месец тормози с нескончаеми ревизии 19 минути и всички фирми, които някога са били свързани с него, а по 2 от ревизиите вече измислиците на данъчните паднаха на арбитраж и в съда, та нека от НАП да проверят цялото посочено от нас съзвездие.

При Кошлуков обаче има още много интересни работи за проверяване. Например НЕОБЕЗПЕЧЕНИЯ ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ЗАЕМ ОТ КТБ С 1 ГОДИНА ГРАТИСЕН ПЕРИОД С ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОРЪЧНО НАПИСАНА САНКЦИЯ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, който му е отпуснат по-малко от 4 месеца преди фалита на банката.

Въпросният кредит е описан в доклад на Фонда за гарантиране на влоговете от януари 2016 г. като невърнат. През 2017 г. е упоменат в доклад на синдиците и друг невърнат кредит от 50 212 лв. по карта на Кошлуков от КТБ, явно златна или платинена. Той си признава пред Медиапул, че бил имал 25 000 долара да дава (в списъка са още имена като Доган и Етем), ама имал и 30 000 лв. да взема от банката.

Попитан от нас вчера за коментар поради каква причина е бил ощастливен от Цветан Василев с преференциален необезпечен кредит от 100 000 долара 100-ина дни преди фалита на банката, сегашният програмен директор на БНТ1 отвърна, че не можел да коментира предаване, което не е гледал. По този начин визира изваждането на документа, описан официално от синдиците, както споменахме, още през 2016 г., което направи Соня Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич по Евроком. И Кошлуков ни затвори.

Проблемът, както със сигурност и той разбира, не е в предаването, а в кредита и в картата на Кошлуков. Интересно е, че в т.3 от мотивите да бъде отпусната огромната сума от 100 000 долара на бившия депутат е записано: „Можем да заложим заплатата му от Фактора Кошлуков или вземането на Факторът от ТВ7”.

С което на вниманието на прокуратурата изникват още две интересни обстоятелства – ако депутатката Йончева е виновна за пране на пари, понеже е правила продукции за дружества, финансирани от КТБ, Кошлуков, който също е продуцирал предаване със своето име за медията, а явно отделно е вземал и заплата от нея, дали не е правил нещо сходно като червената сензация? Ние само задаваме въпрос, отговорът трябва да дойде от органите.

И ще напомним, че Кошлуков става на 16 септември 2014 г. директор на същата телевизия ТВ7, която самият Цветан Василев твърди, че е финансирана от КТБ не с 300 000 евро, за колкото е обвинена Йончева. С 300 000 000 лв.! Думите му бяха потвърдени на Деня на телевизията 7 май 2015 г. лично от финансовия министър Владислав Горанов на заседание на правителството. Пазителят на хазната уточни, че става дума за 288 000 000 лв.! Или 2 пъти, колкото националния бюджет за култура на България.

И, понеже нашият приятел Куши НЕ Е ЖУРНАЛИСТ, не ни е известно и каква е неговата професия или диплома, му даваме безплатен нежурналистически съвет според популярната поговорка: доброто възпитание изисква да имаме предвид гредите в своите очи преди сламките в очите на другите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени