FACEBOOK

Фандъкова: 40,5%, Йончева:27,5%, Кубрат:4% за кмет на София

Ако изборите за кмет на София са днес, а не след няколко месеца, Йорданка Фандъкова може да разчита на 40,5% от гласовете на избирателите, сочат данните от представително за столицата проучване, проведено в края на миналата седмица. Сред посочените от Авенир кандидати са и другите имена, които са лансирани в медиите за поста.

Въпреки несекващия обстрел към нея, Елена Йончева, ако бъде издигната от БСП, може да разчита на значителна подкрепа от 27,5%. Другата лансирана като възможна номинация на червените – омбудсманът Мая Манолова, печели традиционните за нея и при предишните две проучвания на агенцията 22% одобрение.

Въпреки че аритметични сборове в социологията не могат да се правят, подкрепата за двете леви кандидатки показва моментно равновесие между ГЕРБ и БСП в София.

Защото смятаният за таен коз на премиера Кубрат Пулев също е премерен социологически. За разлика от големия Кличко обаче, неговите шансове да стане кмет на столица не се очертават като особено големи. Пулев би взел само 4 на сто от гласовете на софиянците, ако изборите са днес.

Председателят на Столичния общински съвет вече осма година Елен Герджиков също не може да се похвали с достатъчно електорално одобрение – само 2,5%.

Все пак, той изпреварва друга описвана в медиите възможна кандидатура на ГЕРБ – Лиляна Павлова. Някога високият й рейтинг днес се е сринал до нищожните 2% в София, т.е. е в рамките на статистическата грешка. Много възможно е това да се дължи и на неразбориите в АПИ като например изнесения неотдавна случай с незаконните съоръжения за тола, направени по пусната и потвърдена от Павлова поръчка, платена с еврофондове и осъществена от фирма на певицата Лилана – най-известна с голи снимки за Плейбой.

Павлова е и зад 3-те млн. надплащане за Ларгото от Банов по нейната ОПРР.
По-нисък от рейтинга на Павлова е само процентът и половина на предишния председател на Столичния общински съвет и стар мераклия за кмет на града – банкянския перничанин Андрей Иванов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени