FACEBOOK

1 602 749,98 лв. не прибира НАП от Галчеви, наляхме им невърнати 9 млн. от ББР и десетки милиони от НДК

1 602 749,98 лв. по последна информация от съдия – изпълнител, водещ дела срещу „това, което имахме като” Галчев инженеринг АД, са дължими само на НАП от eдна от кръга компании около фамилията, която ремонтира НДК. Фирмата се нарича Пропърти камп АД (не е ясно срещу колко милиона виси на ОББ, в която е била заложена).
Много е интересно, че в ДАКСИ не фигурира собственик, но в борда на директорите е Галчев инвест ЕООД, а на 25.10.2017 г. Софийският градски съд обявява в несъстоятелност Пропърти камп.

Галчев инвест участва в управлението на Галчев инженеринг Груп АД (с постановена обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника от 11.08.2017 г.). Там управляващи са семейство Марияна и Николай Галчеви, сочи търговският регистър.
Марияна Галчева чрез Галчев инженеринг ЕООД получи обществената поръчка за ремонт на НДК.
В края на февруари 19 минути разгласи казуса с нея. Причината беше, че фирма на същото семейство, което управляваше АД-то със същото име, само че вече като ЕООД на съпругата на строителния предприемач, получи нередно поръчката за ремонта на НДК, което доказа и проверка на АДФИ – агенцията за държавна финансова инспекция.

Припомняме, че при фиксирана в конкурсната процедура максимална цена от 14 млн.лв. без ДДС, фирмата Галчев инженеринг дава оферта 16,5 млн. без ДДС и не само не е отстранена, както е трябвало да стане като неизпълнила условията по търга, но и го печели. Разликата в цената с ДДС е 3 милиона лв. над максимума.

Към тези пари впоследствие тя получава допълнително извънредно финансиране, както и 12 млн. лв. за охранителни системи, въпреки че не е специализирана в бранша, а става въпрос за сигурността на цялата Европейска комисия, на държавните и правителствените ръководители от ЕС, от Западните Балкани и дори от Африканския съюз, които очакваме в София и в НДК през първата половина на 2018 г. и на хиляди хора около тях, включително много български граждани.

Напомняме още, че Галчев инженеринг получи допълнително финансиране от кабинета тази, а по линия на държавната Българска банка за развитие м.г. И това независимо, че според Междинен отчет за първото 6-месечие на 2016 г., в графата Висящи съдебни, административни или арбитражни производства, касаещи задължения или вземания към 30.06.2016 г., ББР вписва дължими от Иван Галчев/ Николай Галчев по два иска общо 4 милиона лева. А от споменатия Пропърти камп държавната банка веднъж си търси чрез съда 926 345,88 лв., вписана е и някакъв си Струма холдинг АД, и втори път - чрез взискател Теодора Турс ЕООД по друг иск - още 3 740 829, 05 лв. Общо стават близо 9 милиона лева, защото ако не са погасени до днешна дата, върху тях са натрупани и още лихви!

По закон, държавните институции, дружества и банки, не допускат до участие в процедури фирми, свързани с дружества с толкова тежки проблеми. НАП пък блокира предварително сметки и води 13-месечни ревизии срещу рекламните агенции, които публикуват в 19 минути уж заради събираемостта - 7000 лв. текущи задължения към старта на гоненията. Че и 3 лични ревизии на основател на вестника спретна и ги точи 4-кратно над законния срок. За милионите, потънали в дружествата около фамилията Галчеви обаче е била пас!

В задачата се пита защо държавата продължава чрез поръчки и финансиране от единствената си собствена банка, С НАШИТЕ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ, да финансира въпросната фамилия?
Или да не се чудим какъв ремонт получаваме в НДК на 14% от площта на Двореца срещу сума, сходна с платената за цялото му построяване и оформянето на парка пред него?

19 минути вече публикува удивителни снимки на вечния скъп мрамор, заменен от евтина китайска настилка, на евтините и супер ниско поставени окачени тавани, същото важи и за колоните, които бяха облицовани в скъп метал, за евтините осветителни тела, специфицирани за гаражи и ферми, които бяха поставени при цените на най-доброто конферетно осветление в света.
Разследването продължава, отговорите идват.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени