FACEBOOK

НАП да се държи човешки, зове Европа

13 месеца незаконни ревзии върху 19 минути, а обещават, че щели да „разглеждат медиите като партньор, вместо като враг”

Преди повече от година НАП започна тормоз над 19 минути като започна серия от ревизии върху рекламните агенции, работещи с вестника и срещу единия му основател, очевидно с цел ритуално убийство. Защо ли? Ами за публикувани реклами с договори, сертификати и всички необходими реквизити, които не ще да признае, нищо че повечето от тях са на обществени и финансови институции. Близки до властта вестници, които дължат 8-цифрени суми на хазната обаче не ги пипа. НАП прави серия от поръчкови проверки на опозиционни медии – от Слави до Фрогнюз. Факт неоспорим от родната действителност. Бухалка срещу свободата.

В този смисъл чудесно е пожеланието, което е изразил според самия него на среща на европейските данъчни администрации бг представителят Росен Бъчваров: „Да разглеждаме медиите като партньор, вместо като враг”, както е цитиран от Медиапул. Досега самият той избягва да отговаря на въпроси както за несъразмерно голямото богатство на своите шефове на държавна работа, които сме му задавали, както и за възстановяването на ДДС в милионни размери на несъществуващо основание, наредено пак от тях. Дори не искаме да си спомняме и какви закани е използвал, вместо да си свърши работата – да отговори на очевидно неудобните ни въпроси. Нали сме му партньор, а не враг.

Европа иска от НАП следното: „Данъчните да приемат данъкоплатците като хора, вместо като заинтересована страна и ще бъдат изненадани от положителния резултат”. Досега за човек бе приета само Лили Иванова, нищо че според НАП не можеше да докаже милион и отгоре доходи, ако се вярва на шефовете на данъчната администрация. На срещата в Будапеща на представители на 35 служби от цяла Европа е наредено също да се преосмислят връзките с бизнеса, гражданите и медиите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени