FACEBOOK

Щрабаг скандално окупира квартал заради небостъргач, който няма да стане в срок

От четвъртък жителите и работещите в квартала около улица Позитано и Солни пазар са под окупация. Изпълнителят на строителния обект – 30-етажен небостъргач, наричан претенциозно Ай-тауър, в четвъртък и петък направо отцепи улицата и принуди водачите, ако желаят да се измъкнат, да влязат в насрещното движение по ул. Братя Миладинови, което блокира и нея. През уикенда пък беше блокирана със същия кран нейната успоредната на Позитано от другата страна на Солния пазар – откъм КНСБ, която извива и после я пресича.

В нарушение на закона и общинската наредба за шума и през четирите дни шум и трясък съпъстваха работата на мощните машини и през категорично определените часове за почивка от 14 до 16 ч., което е абсолютно недопустимо, но в този квартал е рецидив – случваше се и заради фирмата на кмета на Копривщица от ГЕРБ, който неотдавна заяви, че не чакал честването на Априлското въстание, а идването на Цв. Караянчева – и тя строи в махалата, но вече спря с тормоза върху гражданите.

Защо подчертаваме връзката с властта – защото Щрабаг през миналата година рязко скочи в класацията на най-щедро получаващите поръчки строителни фирми – от 15-о през 2017 г. направо на 7-о място за 2018 г. Което означава десетки милиони евро повече от нашите джобове и супер заздравени позиции на най-високо равнище в държавата, на което се отчитат отличниците.

Подробности за ужасяващите видими резултати от работата на фирмата в София, Пловдив и на други места ще четете в следващ брой.

Сега тревогата ни е друга: на информационната табела на таблото на бъдещия 30-етажен небостъргач пише, че строителството е започнало на 13 юли 2017 г. и ще приключи след 30 месеца – сиреч на 13 януари 2020 г. Понеже дотогава остават точно 8 месеца, а няма и един подземен, камо ли 30 надземни етажа, силно се съмняваме, че чудото ще стане. И питаме: какво правим с този небостъргач, който се оказва по-скандален от Златен век на Артекс в Лозенец? Ние няма да оставим темата, защото сме потърпевши и като съкварталци, и като данъкоплатци!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени