FACEBOOK

5 фирми ще работят с удължено работно време на ул. Богатица

Реконструкцията на ул. Козлодуй ще започне на 16 юли, обяви Фандъкова

5 фирми ще работят седем дни в седмицата и то с удължено работно време на ул. Богатица в София, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверка на обекта вчера. Тя изиска от екипите на фирмата изпълнител Щрабаг да следят стриктно за качеството на вложените материали и направените строително – монтажни дейности. „Обектът е сложен, защото на практика работят няколко фирми, подменя се изцяло подземната инфраструктура и се разширяват пътните платна”, посочи кметът. Тя припомни, че реконструкцията е започнала на 30 юни и предвижда изграждане на нови канализационни и водопроводни мрежи, разширение на пътното платно, изграждане на осветление, тротоари и озеленяване.
Участъкът на ул. Богатица от бул. Арсеналски до бул. Джеймс Баучер е с дължина от половин километър. По график строителните дейности трябва да приключат в края на годината. До момента са изпълнени части от отливния и битовия канал.
Фандъкова посочи, че продължава изпълнението на ремонтните дейности на бул. Черни връх от бул. Тодор Каблешков до ул. Флора Кънева, ремонта на бул. Владимир Вазов и бул. Витоша. В края на миналата седмица започна изграждането на ул. Обиколна, а на 16 юли започва реконструкцията на ул. Козлодуй, където се предвижда разширение на пътните платна, изграждане на нови тротоари и осветление и полагане на релсов път.
„Обновленията на 17-те малки улици също започна”, заяви първият зам.-кмет на Столичната община Дончо Барбалов. Той уточни, че общинската част от инвестицията на ул. Богатица е малко над 4 млн. лв. „Общо 93 млн. лева са предвидени за ремонти и строителство на улици и булеварди”, каза още Барбалов.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени