FACEBOOK

Чакаме подкрепа от БСП, ще предложим и друг премиер: ПП

„Очакваме подкрепа от БСП - както сега в евентуално формиране на ново правителство, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални нови избори”, заяви пред Nova депутатът Пламен Шалъфов от Продължаваме промяната (ПП).


Той посочи, че ще обсъдят условието на Левицата да предложат друг премиер, освен Кирил Петков. "Това определено ще бъде на масата. Предстои среща на нашия Национален съвет тази вечер, където това ще е една от темите, които ще обсъждаме. И предстои да видим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос", пососи Шалъфов.


"Ще се върнем на масата за преговори, когато ПП предложи друг кандидат за премиер”, настоя преди това соцлидерът Корнелия Нинова. Причината за подобна позиция на БСП е обявеното изгонване на 70 руски дипломати.


“Ние не се месим в работата на други партии. Просто неговата кандидатура е неприемлива за премиер. Решението (за дипломатите) не е гласувано в МС, затова казахме, че е еднолично. Което е факт”, допълни Нинова.


Самият Петков запозна ПГ на БСП с целия процес за взимане на решението за изгонването на руските дипломати – кога е започнало, в какви формати, кои са участвали и кои са информирани. "Това не променя позицията ни ", настоя Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени