FACEBOOK

ЦИК трябва да промени софтуера на машините: Сиела

“ЦИК ще трябва да промени в софтуера на машините, за да може тези разписки да се променят и да отговарят на новите промени на ИK ”, заяви пред bTVшефът на Сиела Норма Веселин Тодоров.

Напомняме, че в края на м.г. фирмата излезе с икс срещу комисията за 42 млн. лева. "Смартматик твърди, че има права върху софтуера, според нас те са уредени, според тях - не", коментира тогава бившият говорител и настоящ зам.-шеф на ЦИК  Димитър Димитров.

“От комисията още не са ни възложили да променим програмата, като те могат да решат да го направят и без нас. Но ако ни възложат това, то промените ще трябва да бъдат за разписката, която вече се нарича бюлетина”, коментира сега Тодоров. Той уточни, че единственото задължение на Сиела Норма е да осигурява гаранционната поддръжка на машините.

“Машините за вота и сега са готови. Има само около 40 устройства, които трябва да се ремонтират сега в петък. Хартията трябва да бъде доставена до 24 март, като на нас ни трябват 6-7 дни, за да заредим машините с нея, ако вотът е на 2 април”, добави Тодоров.

Той обясни, че бюлетината от машините ще бъде по-дълга и ще трябват двойно повече ролки хартия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени