FACEBOOK

Имаме готовност за избори на 2 април: ЦИК

„ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април”, заяви от трибуната на НС шефът на комисията Камелия Нейкова. Депутатите я изслушаха във връзка с подготовката за предсрочния парламентарен вот. "Според нас и предвид становището на БНБ до 26 март, практически не би могло да се достави нужното количеството хартия. През април, ЦИК ще получи необходимите количества, за да обезпечи изборният процес, както е предвидено в ИК и тази хартия ще отговаря на изискванията, заложени в закона", уточни тя.

По-късно Нейкова назова същата дата за вота и на срещата с президента Румен Радев. Тя обясни, че ЦИК е започнала подготовка за избори незабавно след обнародването на ИК. Проведени са също среща, разговори и са предоставени документи на печатницата на БНБ.

"Хартията вече е заявена от тяхна страна. Най-ранната доставка би могла да се реализира в деветата календарна седмица на годината. Тоест от 27 февруари до 5 март. От там са ни нужни дни за поставяне на хартията в машините за гласуване. Датата 26 март практически е с много голям риск. Ако говорим за следващата възможна седмица - 2 април, хартията ще бъде доставена и ЦИК ще може да създаде необходимата организация", аргументира се Нейкова пред Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени