FACEBOOK

Файзер не става за хора с тежки алергии, предупреждават в UK

Двама ваксинирани на спешно лечение

Първото в света масово ваксиниране срещу Covid-19 в Обединеното кралство е довело до проблеми в рамките на 24 часа. На всеки със сериозна алергия към лекарства или храни е казано да не се инжектира с продукта на Pfizer, защото двама служители на Национална здравна служба NHS са се разболели веднага след ваксинацията в първия ден, предаде dailymail. И двамата неназовани здравни работници се нуждаели от незабавно лечение, но се „възстановяват добре“.

Броят на хората, за които ще бъде забранена ваксинацията, не е известен, но до 7 милиона души във Великобритания имат достатъчно тежки алергии, за да изискват медицинска помощ, според NHS, докато около 250 000 души трябва да носят EpiPen през цялото време.

Днес Британската агенция за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) даде предпазни съвети на всички 50 фонда на NHS, които сега ваксинират населението, че всеки, който има анамнеза за „значителни“ алергични реакции, не трябва да получава ваксината.

В американското изпитване за ваксина, проведено от Pfizer, 137 от около 19 000 души, на които е дадена ваксина, са имали реакция.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени