FACEBOOK

Убийството на А. Петров вероятно е заради опита за овладяване на сектор: Цв. Цв.

Основният мотив за показното убийство на Алексей Петров вероятно е опитът за овладяване на сектор „Сигурност“ от управляващите в момента политически сили и натрупаните от него деяния – били те чисти или нечисти. Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Неговото задържане не беше грешка. Такава може би беше направена относно публичния арест, който беше направен. Доказателствата, които имаше в началния етап на разследването, бяха достатъчни на съда да постанови постоянна мярка за задържане под стража“, каза той.

Според Цветанов именно при второто покушение срещу Алексей Петров през 2015 г. се е развило и делото „Октопод“. Той припомни също така всички събития около развитието на това разследване – от смяната на прокурори до мистериозната смърт на основен свидетел.

„Алексей Петров винаги е имал политическо влияние и сериозно присъствие сред организираната престъпност. Имаше сериозно влияние както върху политическите, така и върху икономическите процеси в страната докато Георги Първанов беше президент на страната“, посочи още бившият МВР шеф.

Той припомни още, че Алексей Петров беше назначен в ДАНС като служител под прикритие по предложение на тогавашния вътрешен министър Емануил Йорданов. След това е бил и съветник в ДАНС.

„Нека обаче да припомня, че през 2009 г. започнаха мащабните операции срещу организираната престъпност – тогава бяха задържани както групата за отвличания, така и за поръчковите убийства. Алексей Петров беше част от целия този общ натиск от страна на държавата, за да си я извоюваме от подобни лица, които имаха влияние върху икономическите и политически процеси“, посочи още Цветанов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени