FACEBOOK

Терен на пазари Север става детска градина

Поземлен имот в район Оборище на ул. Васил Друмев №53 да бъде изваден от актива на общинското дружество Пазари Север, за да се използва за изграждане на нова детска градина за 8 групи. Това предложение, което правя заедно с общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев, ще бъде разгледано от Столичния общински съвет в четвъртък, съобщи във ФБ финансовият зам.-кмет на София Дончо Барбалов.

На въпросния терен от близо 5000 кв. м в момента се намира пазар Подуяне, чийто сграден фонд е силно амортизиран. Активният ден за търговците е събота, а през останалото време пазарът е слабо посещаван от клиенти. От съществуващите 96 павилиона и маси, са отдадени под наем едва 23 бр. или 24%. В бизнес плана на дружеството за т.г. не са предвидени инвестиции за обновяване на пазара.

След изясняване на правния статут на имота и изготвено техническо проучване от район Оборище, мнението на специалистите е, че теренът е подходящ за изграждане на нова детска градина. С това ще се подпомогне осъществяването на намеренията на Столичната община за преодоляване недостига на места в общинските детски заведения. Възможно е бъдещата сграда да се захранва с електроенергия от фотоволтаични панели, така че да се намалят бъдещите експлоатационни разходи.

Предложението ни е капиталът на Пазари Север ЕАД да се намали със стойността на въпросния имот, който да се предостави в собственост на Столичната община за проектиране и изграждане на нова детска градина.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени