FACEBOOK

Готвим строителството на нови детски градини: Фандъкова

"До края на годината ще приключи събарянето и разчистването на недовършената сграда на фондация „13 века България“ в кв. „Манастирски ливади – запад", заяви във Фейсбук кметът на София Йорданка фандъкова.

Ето какво още написа градоначалникът:

Целта ни е догодина да започнем строителството на първото в квартала основно училище, интегрирано с нова детска градина.

Теренът на ул. „Синанишко езеро“ и ул. „Казбек“ беше дарен на общината от фондацията и веднага след това започнахме процедурите за разчистване на терена и обемно-устройственото проучване, което да покаже възможностите за строителство на новото училище и детска градина.

- Проучването показа, че можем да изградим детска градина за 4 групи и училище с 21 паралелки от I до VII. Така над 630 деца от квартала ще имат място, на което да се обучават, близо до дома им.
- Теренът от 6 дка не позволява по-голямо строителство и затова използваме максимално неговите възможности, като осигуряваме физкултурен салон, открити спортни площадки за футбол, баскетбол, волейбол, писта за бягане, публично пространство на училищния двор, площадки на детската градина и паркинг.
- Предвиждаме и изграждане на стена за катерене, както и задължителната по волята на дарителя многофункционална зала „Родна стряха“. Предвидено е място за кухненски блок, столова, бюфет и медицински център, а покривът на югоизточното тяло се предвижда да бъде озеленен.

Училището и детската градина ще са с отделни входове и ще функционират независимо едно от друго."

Снимка: Аделина Ангелова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени