FACEBOOK

Строим 16 нови детски градини: Фандъкова

"16 нови сгради на детски градини и ясли изграждаме в момента на територията на София, като 8 ще са готови през тази година", обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Тя инспектира строителството на нова детска градина в "Манастирски ливади" и отчете напредък. "В момента се изпълняват инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите. Детската градина е за 8 групи и ще има басейн и спортна зала. Очаквам строителните дейности да приключат в края на годината", написа кметът.

По-късно от общината уточниха, че 16 сгради, които се строят са в „Красно село“, „Триадица“, „Възраждане“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“, „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Кремиковци“ и „Искър“.

Очаква се до септември да приключи строителството на сградите в „Изгрев“, „Подуяне“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Лозенец“, а до края на година – на още 3 сгради в „Люлин“, „Студентски“ и „Триадица“. През тази година ще започне строителството на още 25 сгради, от които 19 – за детски градини и 6 са за ясли.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени