FACEBOOK

Таксита блокираха Александър Невски

Около стотина автобуса за случаен превоз от различни градове на страната блокираха в понеделник движението по бул. "Цар Освободител" при площад "Александър Батенберг", а десетки таксита окупираха пространството край катедралата в знак на недоволство, че държавната помощ заради коронавируса не достига до тях. В протеста под наслов "SOS туризъм", който тръгна от Министерския съвет, се включиха собственици на фирми за туристически превоз, туроператори и екскурзоводи.

Те призоваха държавата за адекватни мерки за преодоляването на кризата в сектора, докато в същото време министрите на транспорта, на туризма и на социалната политика обсъждаха на форум какво може да се направи в помощ на сектора.

Според заетите в туризма правителствената мярка 60/40 за плащане на по-голямата част заплатите на работниците в засегнатите фирми е абсолютно неприложима за тях, а обявената в тяхна помощ безвъзмездна помощ е още на етап разглеждане на документи.

"Ние все още нямаме работа, все още не знаем кога ще заработим. ЕК ни отговори, че има одобрени 750 милиона евро до момента за мерки за подкрепа на българската икономика. Искаме тези пари просто да стигнат до бизнеса", коментира Радка Мандилова от Националното сдружение Случаен превоз пред БНР.

Та посочи също така, че протестиращите превозвачи, туроператори и екскурзоводи не са били поканени на форума с участието на министрите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени