FACEBOOK

Мегадлъжниците на хазната искат и бракът да им се плати от държавата, и на телевизиите - таксите

Наглостта трябва да има някакви граници. Вместо да раздадат на пенсионерите пенсиите по домовете, за да не се съберат 2,3 млн. души да си кашлят на опашки в пощите, 60 млн.лв. от парите на данъкоплатците бяха отделени за спасяване на неспособните да организират собствено разпространение платени вестници.

Като 24 часа, чиито дългове към Националната агенция по приходите бяха достигнали 8-цифрена сума – над 10 млн. лв. последния път, когато не само ги проверихме, ами и получихме потвърждение за това от тогавашната шефка на НАП – София.

В свое предложение Конфедерацията на работодателите и индустриалците предлага сега държавата към тези субсидии да им поеме и брака – непродадената продукция, която ще да е отишла към 90% и премиерът най-накрая е разбрал колко им е влиянието на другарите.

КРИБ предлага да се поемат и таксите за разпространение на телевизиите. Каквато, сигурно е случайност, притежава шефът на съсловната организация на едрия бизнес.

Другари,

как 19 минути може 12-та година сам да си финансира разпространението по разработена от самите нас система, без да реве и да се тръшка?! Просто го правим и толкова. Защото си знаехме до какво ще доведе монополът в разпространението и сами се избавихме от него. Не викахме неволята.

Както вече имахме възможността да информираме премиера и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ако подобни практики, забранени от Европейския съюз като държавна помощ продължават, ще заведем дело. И тая работа с достъпа до информация не минава: има си сайтове и безплатен всекидневник с радиостанции, никой няма да бъде ощетен.

Само напомняме досегашната практика: Овъргаз спечели своето дело за доставките на газ срещу държавния монополист. И ние ще успеем.

КРИБ няма ли да се сети за стотиците хиляди други фирми, които са изправени не по своя воля пред пропастта заради забраната да работят. Е, техните шефове не са близки до властта, но изхранват милиони българи. Онези „павилиончета“, „салончета“ и др.

Не може да има за едни, а да няма за други. Или ще има „правоимащи“ и „правонямащи“ и привилегии като при соца? Не свършихме ли с оная история преди 30 години?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени