FACEBOOK

Страх: без политици в Панорама за Протест № 100

Нито един политик не е поканен за участие в студиото на "Панорама" за изданието на тв предаването, което съвпада със 100-тния ден от началото на антиправителствения протест, обявен от организаторите за Пето Велико народно въстание. Това става ясно от анонса в сайта на БНТ. Така традиционната обсада на националната телевизия в петък вечер няма да може да упражни гнева си върху представители на управляващите, предаде Дир. бг.

Досега активисти на "Боец", "Правосъдие за всеки" и "Демократична България" на пет пъти блокираха сградата в опит да осуетят напускането на гости на предаването. Първият път председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова чакаха повече от час, преди да бъдат изведени с полиция.

По същия начин се наложи да напуснат социалният министър Деница Сачева и здравният министър Костадин Ангелов. Следващата седмица правосъдният министър Десислава Ахладова успя да финтира причакалите я демонстранти, но миналия петък евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков реши да се изправи лице в лице с недоволните и се наложи да бъде извеждан с полицейска кола.

Водещият на "Панорама" Бойко Василев порица публично атаките към гостите на предаването му, но въпреки това инцидентите продължиха. Така, вместо традиционните представители на управляващи и опозиция, на 15 октомври в студиото ще бъде един от организаторите на протестите - Арман Бабикян от "Отровното трио", политолозите Димитър Ганев и Първан Симеонов, доц. Наум Кайчев и Любен Дилов-син.

Часове преди поредното издание на т.нар. въстание недоволните от правителството излязоха на протест за 99-и пореден път. Исканията им остават същите - оставка на правителството и главния прокурор, както и машинно гласуване. Демонстрацията бе наречена подготовка за утрешното масово събитие. Организаторите апелираха за масово присъединяване към протеста и обявиха, че ще има "неприятна изненада" за управляващите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени